נראה לנו מאד מובן מאליו שאנחנו יודעים איך להכין תה. אבל, מכיוון שמדובר במשקה מסורתי של כל כך הרבה עמים, ישנם מתכונים רבים. נביא לכם כאן רעיונות בסיסיים ומסורתיים של
איך להכין תה.
חשוב להשתמש בכלים טובים: מסננת, קנקן, כוסות. הכלים הטובים שומרים על המרקם הצלול של המים, מאפשרים לסנן היטב את התה וגם לשמור על טעמיו המתובלים והטבעיים.
חשוב להכין חליטה בקומקום מיוחד, שיש בו מסננת. בשיטה זו בעצם חולטים את העלים שמקבלים את טעמו של התה השחור בלי חלקיקי עלים. יש להרתיח מים למקסימום, והם צריכים להיות טריים. המים הם בעצם כמעט כל המשקה – ואם המים לא טריים, התה השחור לא יצא טעים.
מים שהורתחו יותר מפעם אחת לא טובים ויש להם טעמי לוואי שאתם לא רוצים בתה שלכם. אם אתם מעוניינים בכלים מחוממים, כמו בטקס היפני, יש לחממם מראש. המתכון הבסיסי היפני שעבר גם למסורות אחרות הוא כפית תה אחת עבור כל ספל ולא יותר. אם אתם מכינים בקומקום, צריך להוסיף עוד כפית אחת – כלומר אחת לכל ספל + עוד אחת.
איך להכין תה נכון קשור גם לטמפרטורה שלו. עבור תה ירוק, 80 מעלות; עבור תה אונלונג, 80 מעלות גם כן; אסור שתהיינה בועות רתיחה פראיות בשני סוגי התה האלו. בתה שחור אפשר להגיע ל-100 מעלות; חליטות גם הן עמידות ב-100 מעלות. חשוב לחלוט את העלים דקה וחצי לכל היותר, בכל סוגי התה למעט השחור.
תה ירוק 2 דקות; תה אונלונג 2 דקות; תה שחור הוא היחיד מבין עלי התה שצריך חמש דקות; חליטות אינן תה, ולכן הן זקוקות ל-10 דקות בערך של חליטה.
תה שחור
חשוב להשתמש בכלים טובים: מסננת, קנקן, כוסות. הכלים הטובים שומרים על המרקם הצלול של המים, מאפשרים לסנן היטב את התה וגם לשמור על טעמיו המתובלים והטבעיים.
חשוב להכין חליטה בקומקום מיוחד, שיש בו מסננת. בשיטה זו בעצם חולטים את העלים שמקבלים את טעמו של התה השחור בלי חלקיקי עלים. יש להרתיח מים למקסימום, והם צריכים להיות טריים. המים הם בעצם כמעט כל המשקה – ואם המים לא טריים, התה השחור לא יצא טעים.
מים שהורתחו יותר מפעם אחת לא טובים ויש להם טעמי לוואי שאתם לא רוצים בתה שלכם. אם אתם מעוניינים בכלים מחוממים, כמו בטקס היפני, יש לחממם מראש. המתכון הבסיסי היפני שעבר גם למסורות אחרות הוא כפית תה אחת עבור כל ספל ולא יותר. אם אתם מכינים בקומקום, צריך להוסיף עוד כפית אחת – כלומר אחת לכל ספל + עוד אחת.
כל תה ומה שהוא צריך
איך להכין תה נכון קשור גם לטמפרטורה שלו. עבור תה ירוק, 80 מעלות; עבור תה אונלונג, 80 מעלות גם כן; אסור שתהיינה בועות רתיחה פראיות בשני סוגי התה האלו. בתה שחור אפשר להגיע ל-100 מעלות; חליטות גם הן עמידות ב-100 מעלות. חשוב לחלוט את העלים דקה וחצי לכל היותר, בכל סוגי התה למעט השחור.
תה ירוק 2 דקות; תה אונלונג 2 דקות; תה שחור הוא היחיד מבין עלי התה שצריך חמש דקות; חליטות אינן תה, ולכן הן זקוקות ל-10 דקות בערך של חליטה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה