יום ראשון, 17 באפריל 2011

מתכונים ממסעדת יוקרה - היום זה מקובל



מסעדות רציניות של אוכל גורמה מעניקות לסועדים שלהם חוויה קולינארית שונה. מסוגי מטבחים שונים ברמה גבוהה, עם חומרי גלם איכותיים, הגשה ויחס יוקרתי – וכמובן הטקסטורה והטעם. מסעדות גורמה אמנם יקרות, אבל מדי פעם אפשר ללכת ולא חייבים באירוע מיוחד. אפשר סתם ללכת פעם בכמה זמן למסעדה אחת, לראות ולטעום את החוויה הקולינארית שיש במקום. מקור המסעדנות היוקרתית הוא בצרפת לפני כמה מאות שנים. 

עם הזמן המנהג עבר לאירופה כולה ואז למדינות המערב. בדרך כלל מעבר למתכונים תהיה תשומת לב לישיבה ולעיצוב המסעדה. עיצוב המנות גם הוא אמנות של ממש – ממנות הפתיחה, המנות העיקריות והמנות האחרונות. אם יש יותר מדי מנות אחרונות בתפריט, תתחילו לחשוד. בכלל, ככל שיש תפריטים מופרדים: זה מה שאוכלים כאן בצהריים, זה מה שאוכלים כאן בערב, המקום איכותי יותר. יש גם שפים שמציעים מתכונים ללא גלוטן וזה בהחלט עלול להרחיב את היריעה של האורחים שלכם. 

מתכונים של מסעדות גורמה הם בדרך כלל מינימליסטיים ואמורים להשביע למרות הגודל הקטן של המנה בגלל דיוק והבנה קולינארית. יש אנשים שחושבים שמנות של מסעדות גורמה הן יפות אך קטנות מדי. בעיקר בישראל אנשים אוהבים לקבל הר של אוכל עם בקבוק יין ישראלי תמורת כספם ומתקשים להשתגע אחר הטרנד של מסעדות היוקרה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה