מתכון לסלטים צריך להיות מתכון שייתן לכם סלט טעים ומיוחד, תוך זמן לא ארוך מידי. אחד היתרונות של מתכון לסלטים, הוא שבאמת אפשר "לשחק איתם", להוסיף מרכיבים חדשים, ולהשתעשע איתם. זאת, אגב, בניגוד למקרה של מתכון לקוסקוס. מי שמחפש מתכון לקוסקוס צריך לדעת שלא כדאי לסטות ממנו - כי רק אם פועלים על פי ההוראות, הקוסקוס מתקבל טעים כמו שהוא אמור להיות. במקרה של מתכון לסלטים, לעומת זאת, אפשר בהחלט לתת קצת יותר חופש ליצירתיות שלכם. גם כאשר אנחנו נציג עבורכם כעת מתכון לסלטים - זה בהחלט בסיס שאפשר "לשחק" איתו. הפעם נתמקד במתכון לסלטים מיוחדים אשר כוללים שומר ורוקפור.
החומרים הדרשים לסלט
100 גרם גבינת רוקפור
4 ראשים של שומר בגודל בינוני עד גדול
כוס אחת של מיץ לימון (סחוט)
4 כפות שמן זית
2 תפוזים (לא מקולפים)
100 גרם זיתים שחורים ללא גרעין
פלפל גרוס ומלח לפי טעם
אופן ההכנה
- ראשית, יש להסיר מהשומר את החלק הקשה שלו. אם אינכם מכירים חלק זה, פשוט געו בשומר ותגלו שזה החלק התחתון.
- לאחר מכן, יש לשטוף את השומר, ולחתוך אותו לחתיכות דקות ככל הניתן.
- אחר כך יש לחתוך את התפוזים לארבעה חלקים על פי האורך שלהם (כלומר פשוט לפי אורך ולא לפי רבעים).
- בשלב הבא יש לערבב כמעט את כל המרכיבים בקערה אחת. ערבבו את השומר, התפוזים, המלח, הפלפל, מיץ הלימון ושמן הזית ביחד.
- לאחר מכן, יש לאחסן בתוך המקרר. האחסון חשוב כי הוא גורם לכל התבלון להיספג היטב בתוך השומר, שהוא לכשעצמו חסר טעם בבסיסו.
- לאחר מספר שעות הוציאו שוב מהמקרר, ובדקו אם יש צורף להוסיף תבלון לסלט. לסיום גרדו גבינת רוקפור מעל הסלט, ערבבו - והרי לכם סלט מעולה של רוקפור ושומר שהולך מעולה עם יין ישראלי. בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה