יום שני, 21 בנובמבר 2011

מתכון מולים כמו באגדות


אנשים רבים אוהבים להיפתח אל טעמים חדשים, ולנסות מתכון מולים טעים במיוחד. מתכון מולים הוא הזדמנות נהדרת להכיר גם סוגי אוכל שבעבר היו פחות מקובלים בארץ, ולאט לאט נכנסו, בעיקר בעזרת מסעדות שיצרו מתכון מולים משלהם. כמובן שאפשר לשלב עם המתכון הזה גם מתכון דגים. אחרי הכל, הישראלי הממוצע פתוח יותר אל מתכון דגים באופן מסורתי. אבל בסופו של דבר - אם אתם בעצמכם בעלי חוש טעם מפותח, וגם המשפחה והחברים שלכם רוצים לנסות משהו חדש, טעים במיוחד, ושונה - אין ספק כי מתכון מולים הוא הטוב ביותר. הפעם נציג עבורכם מתכון מולים פשוט יחסית להכנה, אשר לא דורש יותר מידי השקעה, שכן בסופו של דבר המולים הם אלה שעושים את הטעם הנהדר עצמו. אז שיהיה לכם המון בתיאבון!

חומרים הדרושים
2 שיני שום בינוניות
12 צדפות (קיימת עדיפות לצדפה הניו זילנדית)
100 גרם חמאה
1/4 כוס יין לבן
2 גבעולי שמיר קצוצים
מלח לפי טעם

אופן ההכנה
1.    ראשית יש להמיס את החמאה על מחבת, כאשר יש לטגן על המחבת את השום עד אשר הצבע שלו משתנה.
2.    בהמשך, יש להוסיף למחבת את רבע כוס היין הלבן וגם את המלח, כאמור על פי טעם והעדפה אישית. את הבישול על המחבת יש לבצע כ4 דקות לכל היותר, על אש בינונית.
3.    הוציאו תבנית אפיה, וסדרו עליה את הצדפות כך שיהיו חצי פתוחות. על החלק הפתוח מזגו את הרוטב מן המחבת.
4.    פזרו עלי שמיר בהתאם לכמות הרצויה, והכניסו לתנור בחום גבוה. את הצדפות יש לחמם בתנור במשך חמש דקות. זהו זה! הוציאו את המולים מהתנור, תנו להם להתקרר רק טיפה והגישו אותם חמים ביחד עם יין ישראלי איכותי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה