יום שני, 21 בנובמבר 2011

להכין בקלות לחמניות לפסח


חג הפסח מתקרב, וזה הזמן להתחיל לחפש מתכונים כשרים. יש כמובן מתכון עוגת גבינה כשר לפסח. היתרון המרכזי של מתכון עוגת גבינה שכזה, הוא שמצד אחד אתם מספקים קינוח מתוק מאד, שגם די קל להכין אותו, והוא כמובן גם כשר. אבל רגע לפני צריך לשים לב לנושא של לחמניות לפסח. מתכון עוגת גבינה זה טעים ונחמד בתור קינוח, אבל עוגות לפסח הן מרכיב עיקרי כמעט בכל ארוחה במהלך החג. די פשוט להכין לחמניות לפסח, וההבדל הוא בעיקר בשימוש בקמח מצה. מכל מקום, הבאנו לכם מתכון פשוט של לחמניות לפסח, על מנת שתוכלו להכין אותן תוך זמן קצר יחסית לקראת החג.

החומרים הדרושים
300 גרם קמח מצה
2 כפיות מלח
1/4 כפית של פלפל שחור
300 מ"ל של מים מורתחים
6 ביצים
150 גרם שמן

אופן ההכנה
1.    חממו מראש תנור ל180 מעלות, ובינתיים הרתיחו את המים ביחד עם השמן.
2.    לאחר מכן, התחילו בערבוב שאר החומרים - קמח מצה, הפלפל והמלח ביחד. לאחר שיש לכם תערובת אחידה יחסית, הכניסו אותה אל תוך הסיר עם המים והשמן כאשר הם כבר רותחים לחלוטין. לאחר מכן יש לערבב היטב.
3.    לאחר שערבבתם היטב, יש להסיר את הסיר מן האש, ולהוסיף פנימה את הביצים. חשוב מאד להוסיף כל פעם ביצה בנפרד ולהמשיך לערבב.
4.    אם אתם רוצים, אפשר קודם לכן לשפוך את התערובת אל תוך מיקסר, ורק אז להוסיף פנימה את הביצים. בסופו של דבר אתם אמורים לקבל בצק אחיד יחסית. חלקו את הבצק לחלקים על פי גודל הלחמנייה שאתם רוצים להכין (מומלץ בכמויות אלה לחלק ל6 חתיכות שוות), והכניסו את הלחמניות אל התנור.
5.    זמן האפייה הוא מקסימום עשרים דקות, ויש להוציא את הלחמניות כאשר אתם מזהים שהבצק מקבל צבע שחום. קדימה לאכול עם יין ישראלי כשר וטעים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה