התה, בניגוד לנהוג לחשוב עליו, איננו בעל טעם אחיד. הכוונה היא למשקה אשר מכונה "תה" ולא רק לצמח התה עצמו. בעולם המשקאות, התה מציע לכם למעשה את המגוון רחב ביותר של טעמים, כך שאתם לא תאמינו איך זה שבכלל מכניסים את כל סוגי התה לאותה קטגוריה.
האמת היא, שאם רוצים לעשות צדק עם התה, צריך באמת להפריד בין כמה קטגוריות שונות, שיהיו מבוססות על כמה קריטריונים. דבר ראשון - לא כל מה שמכונה "תה" הוא באמת תה. זה אמנם קצת מבלבל, אבל היום חנויות התה השונות מוכרות מוצרים שהם אכן מהווים חליטות לשתייה חמה, אך הם אינם כוללים בתוכם את צמח התה. מבחינת הציבור הרחב זה פשוט נקרא "תה צמחים", אך היה יותר נכון לקרוא להם "משקאות צמחים" או פשוט לקרוא להם לפי שם הצמח. אולם, מכיוון שהציבור הישראלי כבר התרגל לכך שאם מדובר על צמח בשתייה חמה אזי זה תה - הם קיבלו את השם תה צמחים. למרות זאת, חשוב להבין שהחליטות הללו הן טעימות, בריאות, ולמרות שהן לא כוללות בתוכן את עלי התה - אפשר לצרוך אותם גם ביחד עם התה עצמו.
כמובן שאם מדובר כבר על משקאות חמים שבאמת מכילים תה, גם כאן אפשר לחלק אותם לכמה קטגוריות שונות. הקטגוריות כאן הן בעיקר לפי השלב שבו קוטפים את צמח התה, ותהליך העיבוד שהוא עובר. כמובן שיש גם דברים שניתן להוסיף לתה, אשר משפיעים על הטעם שלו. אז בואו לראות כמה סוגים שונים של תה.
כל הסוגים שתמצאו בחנויות
בתוך חנויות תה, אתם תמצאו ארבעה סוגי תה מרכזיים: תה שחור, תה ירוק, תה אולונג ותה לבן. מה ההבדלים בין כל סוגי התה?
תה שחור ברמת העיקרון, לא נמצא רק בתוך חנויות תה (למרות שאין מה להשוות בין תה שחור של חנויות תה לתה של הסופרמרקטים). כאמור, גם התה המסחרי שאתם שותים הוא בעצם תה שחור. ההבדל הוא כמובן שבתוך חנויות תה, התה השחור הוא הרבה יותר איכותי, וגם כולל יותר רכיבים טבעיים. התה השחור אהוב מאד במערב וגם בישראל, משום שהוא עובר את תהליך החמצון הארוך ביותר, ולכן גם טעמו הוא חזק מאד. כמובן שבתוך הקטגוריה של תה שחור אפשר למצוא כל מיני תתי קטגוריות כמו לדוגמה תה שחור עם רום, או מה שנקרא "תה בוקר" - שהוא בעצם אוסף תערובות של תה שחור, אשר שותים בעיקר בבריטניה ובשלוחותיה. בגרסה המזרח תיכונית, נהוג יותר לשתות את התה השחור עם תוספת של עלי נענע.
התה הבא הוא התה הירוק. תה ירוק נקרא בעברית גם תה סיני, והוא פופולרי מאד בתוך חנויות תה. ההבדל בין תה שחור לתה ירוק, הוא שהתה הירוק עובר פחות חמצון, ולכן הוא גם נחשב לרוב ליותר טבעי - וכמובן מאד מאד טעים. תה ירוק אכן נפוץ מאז במזרח הירוק, וזו השיטה המקובלת ביותר לשתות אותו.
תה מיוחד מאד בתוך סוגי תה, שנחשב פחות מוכר, הוא תה אולונג. תה האולונג עשוי מאותם החומרים של התה הירוק בדיוק וגם נקטף באותה תקופה, אבל תהליכי החמצון והייבוש שלו הם עוד יותר קצרים. יש להודות כי בתוך חנויות תה אתם אכן תמצאו לעתים קרובות תה אולונג, אך גרסה זו של סוגי תה מוכרת פחות במערב. לעומת זאת, בסין מדובר על תה שנחשב חגיגי במיוחד, והוא מוגש כמעט אך ורק באירועים ובמסיבות.
וקצת תה לבן לסיום
הסוג האחרון של תה הוא התה הלבן. בניגוד אל סוגי תה אחרים, העלים עבור התה הלבן נקטפים בשלב מוקדם יותר, כשהם רק ניצנים למעשה. כמו כן, התה הלבן עובר את התהליך הקצר ביותר של חמצון - המינימום הנדרש. טעמו של התה הלבן הוא מתוק יחסית והוא נחשב בריא מאד. מעניין לציין שבעבר, התה הלבן גם נחשב ליוקרתי ביותר, ובאמצעותו הסינים אף היו משלמים מס בעבר! כיום, אפשר למצוא תה לבן בתוך חנויות תה, במחיר שווה לכל נפש.
האמת היא, שאם רוצים לעשות צדק עם התה, צריך באמת להפריד בין כמה קטגוריות שונות, שיהיו מבוססות על כמה קריטריונים. דבר ראשון - לא כל מה שמכונה "תה" הוא באמת תה. זה אמנם קצת מבלבל, אבל היום חנויות התה השונות מוכרות מוצרים שהם אכן מהווים חליטות לשתייה חמה, אך הם אינם כוללים בתוכם את צמח התה. מבחינת הציבור הרחב זה פשוט נקרא "תה צמחים", אך היה יותר נכון לקרוא להם "משקאות צמחים" או פשוט לקרוא להם לפי שם הצמח. אולם, מכיוון שהציבור הישראלי כבר התרגל לכך שאם מדובר על צמח בשתייה חמה אזי זה תה - הם קיבלו את השם תה צמחים. למרות זאת, חשוב להבין שהחליטות הללו הן טעימות, בריאות, ולמרות שהן לא כוללות בתוכן את עלי התה - אפשר לצרוך אותם גם ביחד עם התה עצמו.
כמובן שאם מדובר כבר על משקאות חמים שבאמת מכילים תה, גם כאן אפשר לחלק אותם לכמה קטגוריות שונות. הקטגוריות כאן הן בעיקר לפי השלב שבו קוטפים את צמח התה, ותהליך העיבוד שהוא עובר. כמובן שיש גם דברים שניתן להוסיף לתה, אשר משפיעים על הטעם שלו. אז בואו לראות כמה סוגים שונים של תה.
כל הסוגים שתמצאו בחנויות
בתוך חנויות תה, אתם תמצאו ארבעה סוגי תה מרכזיים: תה שחור, תה ירוק, תה אולונג ותה לבן. מה ההבדלים בין כל סוגי התה?
תה שחור ברמת העיקרון, לא נמצא רק בתוך חנויות תה (למרות שאין מה להשוות בין תה שחור של חנויות תה לתה של הסופרמרקטים). כאמור, גם התה המסחרי שאתם שותים הוא בעצם תה שחור. ההבדל הוא כמובן שבתוך חנויות תה, התה השחור הוא הרבה יותר איכותי, וגם כולל יותר רכיבים טבעיים. התה השחור אהוב מאד במערב וגם בישראל, משום שהוא עובר את תהליך החמצון הארוך ביותר, ולכן גם טעמו הוא חזק מאד. כמובן שבתוך הקטגוריה של תה שחור אפשר למצוא כל מיני תתי קטגוריות כמו לדוגמה תה שחור עם רום, או מה שנקרא "תה בוקר" - שהוא בעצם אוסף תערובות של תה שחור, אשר שותים בעיקר בבריטניה ובשלוחותיה. בגרסה המזרח תיכונית, נהוג יותר לשתות את התה השחור עם תוספת של עלי נענע.
התה הבא הוא התה הירוק. תה ירוק נקרא בעברית גם תה סיני, והוא פופולרי מאד בתוך חנויות תה. ההבדל בין תה שחור לתה ירוק, הוא שהתה הירוק עובר פחות חמצון, ולכן הוא גם נחשב לרוב ליותר טבעי - וכמובן מאד מאד טעים. תה ירוק אכן נפוץ מאז במזרח הירוק, וזו השיטה המקובלת ביותר לשתות אותו.
תה מיוחד מאד בתוך סוגי תה, שנחשב פחות מוכר, הוא תה אולונג. תה האולונג עשוי מאותם החומרים של התה הירוק בדיוק וגם נקטף באותה תקופה, אבל תהליכי החמצון והייבוש שלו הם עוד יותר קצרים. יש להודות כי בתוך חנויות תה אתם אכן תמצאו לעתים קרובות תה אולונג, אך גרסה זו של סוגי תה מוכרת פחות במערב. לעומת זאת, בסין מדובר על תה שנחשב חגיגי במיוחד, והוא מוגש כמעט אך ורק באירועים ובמסיבות.
וקצת תה לבן לסיום
הסוג האחרון של תה הוא התה הלבן. בניגוד אל סוגי תה אחרים, העלים עבור התה הלבן נקטפים בשלב מוקדם יותר, כשהם רק ניצנים למעשה. כמו כן, התה הלבן עובר את התהליך הקצר ביותר של חמצון - המינימום הנדרש. טעמו של התה הלבן הוא מתוק יחסית והוא נחשב בריא מאד. מעניין לציין שבעבר, התה הלבן גם נחשב ליוקרתי ביותר, ובאמצעותו הסינים אף היו משלמים מס בעבר! כיום, אפשר למצוא תה לבן בתוך חנויות תה, במחיר שווה לכל נפש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה