תה הוא משקה המיוצר מעלים המכילים קופאין, עליהם יוצקים מים רתוחים. המשקה מפורסם ופופולארי, ורוב בני האדם על כדור הארץ שותים משקה זה.
ישנם הרבה סוגים של עלי תה וישנן צורות רבות לשתייתו. בארצות רבות משקה התה הוא המשקה החם העיקרי, לפני הקפה והקקאו. הארצות העיקריות המגדלות תה לייצוא הן סין, הודו, סרי לנקה, אוסטרליה, קניה וארגנטינה. בישראל חברת התה הידועה ביותר היא ויסוצקי.
ישנם סוגים רבים של תה, כמו, תה לבן, ירוק תה אונלונג, תה שחור ותה פו-אר. כל סוג תה מיוצר בשיטה שונה, והשוני הוא ברמת חמצון העלים. יש גם תה נטול קופאין והוא מיוצר מעלי קמיליה. לעלי תה רבים מוסיפים צמחים שונים כדי להעשיר את טעם התה וריחו, כך שלפעמים המוצר רק מתהדר בשם תה, אך הוא לא באמת מורכב מעלה תה בעיקרו. את התה השחור מעבירים חמצון של שבועיים עד חודש והוא מקובל ביותר בארצות המערב, מה שנקרא תה אנגלי. התהליך לחמצון של תה אולונג מופסק באמצע הפיכתו לתה שחור, כלומר החמצון לוקח יומיים עד שלושה. לפני ששקיקי התה נכנסו לתודעת ציבור שותי התה היו נוהגים לחלוט את עלי התה בקנקן ולמזוג מן התמצית שנוצרה לכוס ועליה להוסיף מים רתוחים. שקיקי התה נכנסו לתודעת קהל שותי התה רק באמצע המאה ה-20. ארצות, כמו סין ויפן, פיתחו טכס מיוחד לשתיית תה והוא החשוב בארוחה. אירוח, בארצות אלו, ללא שתיית תה אינו נחשב אירוח.
הביקוש הגדול, בארץ ובעולם, וההתעניינות בסוגי תה שונים, נפתחו חנויות המתמחות במכירת תה. חנויות אלו מוכרות, בנוסף לשקיקי תה מוכנים, גם עלי תה על המשקל. כאשר הולכים אל חנות תה ניתן למצוא את כל סוגי התה לשמחת ואוהבי התה.
סוגי תה
ישנם סוגים רבים של תה, כמו, תה לבן, ירוק תה אונלונג, תה שחור ותה פו-אר. כל סוג תה מיוצר בשיטה שונה, והשוני הוא ברמת חמצון העלים. יש גם תה נטול קופאין והוא מיוצר מעלי קמיליה. לעלי תה רבים מוסיפים צמחים שונים כדי להעשיר את טעם התה וריחו, כך שלפעמים המוצר רק מתהדר בשם תה, אך הוא לא באמת מורכב מעלה תה בעיקרו. את התה השחור מעבירים חמצון של שבועיים עד חודש והוא מקובל ביותר בארצות המערב, מה שנקרא תה אנגלי. התהליך לחמצון של תה אולונג מופסק באמצע הפיכתו לתה שחור, כלומר החמצון לוקח יומיים עד שלושה. לפני ששקיקי התה נכנסו לתודעת ציבור שותי התה היו נוהגים לחלוט את עלי התה בקנקן ולמזוג מן התמצית שנוצרה לכוס ועליה להוסיף מים רתוחים. שקיקי התה נכנסו לתודעת קהל שותי התה רק באמצע המאה ה-20. ארצות, כמו סין ויפן, פיתחו טכס מיוחד לשתיית תה והוא החשוב בארוחה. אירוח, בארצות אלו, ללא שתיית תה אינו נחשב אירוח.
חנות תה
הביקוש הגדול, בארץ ובעולם, וההתעניינות בסוגי תה שונים, נפתחו חנויות המתמחות במכירת תה. חנויות אלו מוכרות, בנוסף לשקיקי תה מוכנים, גם עלי תה על המשקל. כאשר הולכים אל חנות תה ניתן למצוא את כל סוגי התה לשמחת ואוהבי התה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה