אין כמעט עם שלא שותה תה. הצורות והסגנונות רבים מאד, רובם מקורם בסין ויפן – אבל עם התפלפלויות ערביות, אנגליות ושבטיות, תוספות צמחים וסוגי בישול. ישנם סוגים שונים של עלי תה וישנן צורות רבות לשתייתו. ישנן מדינות בהן התה מקובל יותר לשתיה מאשר הקפה והקקאו, בעיקר כאמור במקומות כמו הודו וסין – שכבר הן מקפיצות את מכירת התה באלפי אחוזים. עיקר הארצות שהתה בהם מקובל ביותר הן ארצות בהן החורף קר מאוד ויש רצון לשתות משקה חם. בישראל שותים תה גם כן, אבל על בסיס מוצרים אמריקניים.
כל סוג תה מיוצר בצורה שונה, ורבים המשקאות המתהדרים בשם תה, אך אינם כאלו. כל סוג עם תקופת החמצון שלו. ישנם סוגים המתאימים למילוי שקיקים ואחרים מתאימים יותר לחליטה. בדרך כלל עלים מתאימים לחליטה ואולי אבקה, מתאימה לשקיקים. שותי התה מתחלקים לאוהבי החליטה ואוהבי השקיקים. פעם לא הייתה האפשרות לבחור: חליטה הייתה האפשרות היחידה. עוד וריאציה פופולארית היא תה עם חלב. שתי האפשרויות הללו הן תוצר של השליטה האנגלית במקומות רבים, במאה ה-19.
אוהבי תה בארצות רבות מכניסיםהתמצית לאחר החליטה לתוך קנקן תה – ובארצות רבות מוסיפים אל כוס תה גם עשבי תיבול. למשל, לואיזה, נענע, מרווה – ושאר עלים שאנחנו רגילים לראות בעיקר בתור תבליני אוכל בצפון אפריקה. שיבה, למשל, היא עשב מריר שהולך נהדר עם תה – והמרוקאים מרבים לשתות אותם יחדיו.
נראה כי הישראלים ניטרליים למדי בנושא התה שלהם. לאחרונה חזר הטרנד של התה הירוק לאחר האוכל, אולם למען האמת אין זה תה, אלא עלים בלתי מחומצנים. בכל מקרה, הם טובים לעיכול כפי שמתואר בפרסומת, ולא רק לכך – אבל זו דוגמה למוצר המתהדר בשם תה כשאיננו בדיוק כזה.
שתיית תה
כל סוג תה מיוצר בצורה שונה, ורבים המשקאות המתהדרים בשם תה, אך אינם כאלו. כל סוג עם תקופת החמצון שלו. ישנם סוגים המתאימים למילוי שקיקים ואחרים מתאימים יותר לחליטה. בדרך כלל עלים מתאימים לחליטה ואולי אבקה, מתאימה לשקיקים. שותי התה מתחלקים לאוהבי החליטה ואוהבי השקיקים. פעם לא הייתה האפשרות לבחור: חליטה הייתה האפשרות היחידה. עוד וריאציה פופולארית היא תה עם חלב. שתי האפשרויות הללו הן תוצר של השליטה האנגלית במקומות רבים, במאה ה-19.
אוהבי תה בארצות רבות מכניסיםהתמצית לאחר החליטה לתוך קנקן תה – ובארצות רבות מוסיפים אל כוס תה גם עשבי תיבול. למשל, לואיזה, נענע, מרווה – ושאר עלים שאנחנו רגילים לראות בעיקר בתור תבליני אוכל בצפון אפריקה. שיבה, למשל, היא עשב מריר שהולך נהדר עם תה – והמרוקאים מרבים לשתות אותם יחדיו.
תה בישראל
נראה כי הישראלים ניטרליים למדי בנושא התה שלהם. לאחרונה חזר הטרנד של התה הירוק לאחר האוכל, אולם למען האמת אין זה תה, אלא עלים בלתי מחומצנים. בכל מקרה, הם טובים לעיכול כפי שמתואר בפרסומת, ולא רק לכך – אבל זו דוגמה למוצר המתהדר בשם תה כשאיננו בדיוק כזה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה