יום רביעי, 14 בנובמבר 2012

סדנאות בישול לחובבי המטבח

הדרך הטובה ביותר לפנק ביום הולדת היא סדנת בישול אצל שף מוכר. היום כמעט כל טבח מהמסעדות היוקרתיות בישראל מחזיק גם עסק סדנאות וקייטרינג, כל אחד ורמתו שלו. סדנאות כאלו מאפשרות לכם להתוודע לגישה של הטבח שאותו אתם אוהבים, לראות אותו עובד ולקבל ממנו טיפים והערות בזמן אמת, דבר שאי אפשר לקבל בעת עבודה מול הטלוויזיה ובעיקר – להתמקד.
בדרך כלל לשף יש נושא: למשל – אוכל המקרב לבבות, עבודת צוות שמיועדת לעובדים בחברה אחת. או, סדנת בשר של מסעדות בשר דוגמת אל גאוצ'ו ועוד. כל סדנת בישול עוסקת בתחום אחר, מיועדת לקהל אחר – והמגוון הרחב מאפשר לכם לבחור את הסדנה שאתם אוהבים.


סדנאות בישול


המטרה של הסדנה היא לא להוציא אתכם טבחים. היא מיועדת לחובבים והמטרה שלה ללמד אתכם כמה רעיונות, אם אתם כבר מתקדמים או מתעניינים, על בסיס יעודי, בהקשר לנושא אותו אתם לומדים. למשל, איך להכין אוכל איטלקי – סדנת בישול העוסקת במס' מתכונים בסיסיים עם כבוד גדול לחומרי גלם איכותיים. או, סדנאות בישול העוסקות בדגים ופירות ים: איך בוחרים, איפה קונים, מה עושים איתם, מה לא עושים איתם, מתכונים נבחרים וכולי. היתרון הוא שכל הקבוצה עושה את אותו המתכון, כל אחד והגרסה שלו, ואז טועמים, אוכלים, מתחברים ומקבלים ביקורת. בסדנאות מסוג זה כל אחד לומד משהו, ולכן – אם אתם רוצים להעניק מתנה מושלמת למישהו שאוהב לבשל או שיש לו עניין ספציפי בתחום קולינארי מסוים, סדנאות בישול הן מתנה מצוינת.

איך עושים את זה? פשוט מאד... ראשית, בוחרים שף שאוהבים. אחר כך מתחילים לחפש עליו באינטרנט ותתפלאו, לרובם (אך לא לכולם!) יש סדנאות שהם מעבירים, על בסיס קבוצתי. כלומר, אם יש לכם קבוצה ו/או יש מקום שמארגן את המפגש ויש בו מקום לקבוצה, השף יבוא וילמד אתכם משהו מהרפרטואר שלו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה