קיימים מספר סוגי תה בשוק, כל אחד מהם טוב עבור מכאובים וחוליים אחרים. כולם מסכימים, לעומת זאת, שתה טוב באופן כללי – בכל צבע ובכל מין. התה הנפוץ ביותר הוא התה השחור – התה הכמעט מקורי, ויחד איתו התה הירוק. שניהם סוג של אותו הצמח, רק שהשחור עבר חמצון ותה ירוק לא עבר חמצון. אז, מעבר לידיעה הברורה לכולנו, בעבור מה באמת טוב התה?
סגולותיו של התה
התה הבריא ביותר הוא התה השחור. זהו התה המקורי כמעט – זה שהתגלה בסין ורק הומתק קצת ועורבב על ידי הבריטים. הרופאים הסינים אומרים כי תה שחור מאיץ את חילוף החומרים בגוף. תה טוב גם להאנגאובר. לתה שחור יש סוגים שונים של "בני-תה", כאלו שהם ערבובים שלו עם עלים יבשים אחרים שגם להם סגולות בריאותיות. למשל: תה פניני יסמין הוא טוב נגד דיכאון; תה איורוודה ההודי, שבו עירוב של תה ירוק עם צ'אי הודי – טוב נגד כאבי ראש, שיעול וצינון; היפנים שותים תה ובו חליטת צמחים צעירים של תה, דבר שמעניק לתה השחור טעם עדין ולא מריר כמו הארל גריי שאנו מכירים. לפעמים היפנים גם מקציפים אותו ואז הוא כיפי ומענג מעבר להיותו בריא, במיוחד נגד סרטן שבשל נוגדי החמצון הרבים שבו.
תה הוא משקה בריא מאד
אם אתם מחפשים משקה שירענן אתכם בקיץ ובחורף, תה מסוגים מסוימים יכול להיות כזה. לאחר ארוחה, עם קרח או חם – הוא מתאים בדיוק. למשל, צמחי היבסקוס או הדרים טובים מאד לאחר ארוחה, ויש בהם גם סגולות הורדת לחץ דם גבוה. תה ירוק עם אמרטו שקדים מתאים בתור קינוח חמים לאחר ארוחה חורפית, והוא טוב גם נגד בעיות עיכול וכאבי בטן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה