יום ראשון, 28 באוקטובר 2012

כמה מילים על סוגי תה

במה יש יותר קפאין בקולה או בתה? האם תה בטעם פירות הוא תה? האם תה חליטה הוא אותו המשקה שמגיע בשקיקים או באבקה? כולנו מכירים את הסגולות הידועות של התה, אותו משקה עלים יבשים ששותים חם או קר.
הוא בריא, טוב לעיקול ויש לו סגולות רפואיות ונפשיות. מה אתם באמת יודעים על התה?


סוגי תה


עיקר התה בעולם מיוצר באסיה, באוסטרליה ובדרום אמריקה. ישנם מספר סוגים של תה שתהליך היצור שלהם שונה: תה רגיל, תה שחור ותה ירוק. התה הרגיל עובר יבוש העלים והוצאת המים מתוכם. תהליך זה גורם להפסקת החמצון. לרוב מכניסים מספר קטן על עלי תה בתוך שקיק ומטבילים במים רותחים. תהליך יצורו של תה שחור מתחיל בחמצון העלים במשך שבועיים עד חודש. אפשר לעצור את זה באמצע ואז הוא נקרא תה אדום. באנגליה משמש תה שחור כתה חמש אחרי הצהריים. תה ירוק עובר תהליך של חמצון מועט, או על ידי קיטור או יבוש העלים על מחבט חמה. ידוע כתה מרגיע ובעל סגולות הקלת עיכול. יש המערבבים תה עם נענע, לואיזה או עשבים אחרים. את התה הירוק טובלים במים בגובה של 80 מעלות רתיחה וזאת כדי לשמור על טעמו ונוגדני החמצון שבו.


שתיית תה בעולם בכמה מילים


במדינות רבות שתיית תה היא פולחן של ממש. היפנים ידועים בטקס המרשים של שתיית התה. בארצות אירופה מרבים לשתות תה, במיוחד בימי החורף הקרים. יש שעדיין דבקים במסורת שתיית התה עליה גדלו מילדותם והם חולטים את עלי התה בקומקום נפרד, מוזגים מעט לכוס ומוסיפים מים רותחים. ברוסיה שתיית התה מפותחת יותר משתיית קפה. האנגלים שותים יותר תה מקפה ומוסיפים לו מעט חלב ובמרוקו מכינים קנקן תה חלוט וממלאים אתו בחבילת נענע והרבה סוכר. הגרמנים שותים את התה שלהם בהיר ומתוק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה